به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از سه کتاب تاریخ شفاهی به روایت ناصر فکوهی روز گذشته یکشنبه ۱۸ تیرماه در شهر کتاب مرکزی برگزار شد.
این سه کتاب در چارچوب پروژهای پیوسته با عنوان «تاریخ فرهنگی ایران مدرن» منتشر شده است و این پروژه به بررسی گسترده فرهنگ ایران در قرن بیستم اختصاص دارد. هدف ناصر فکوهی و انتشارات گهگاه در این پروژه ارائه کتابهایی برای توصیف آغازین کنشگر یا شخصیت فرهنگی به زبان قلم و روایت خود او بوده است.
ناصر فکوهی در مقدمه این کتاب اینطور آورده است: «این بخش از پروژه از سال ۱۳۸۴ به مثابه پروژهای مستقل آغاز شد و در نخستین مرحله صرفاً شامل مصاحبههای شفاهی و گردآوری اطلاعات بود. سه کتاب حاضر از کتابهایی است که در بخش کنشگران فرهنگ معاصر منتشر میشوند. در یک کلام، هدف اساسی از این پروژه، رسیدن به تألیفهای ابتدا توصیفی و سپس تحلیلی و نه تاریخشناسانه، با نگاه فرهنگی اجتماعی برای درک مدرنیته در همه ابعاد مثبت و منفی آن، در ایران کنونی و تلاش برای گرهگشایی از مشکلات فرهنگی بر اساس دادهها و تجربیات گذشته است»
این مراسم با حضور قباد شیوا، هارون یشایایی، بهروز غریبپور و جمعی از دستاندرکاران و علاقهمندان برگزار شد.
در ابتدای نشست، آرش تنهایی، مدیر نشر گهگاه، برای حاضران از پیشینه انتشار این سه کتاب گفت. در ادامه پیام تصویری ناصر فکوهی پخش شد که وی درباره چیستی این کتابها و چگونگی تاریخ فرهنگی ایران مدرن سخن گفتند.
در ادامه نشست مرباغی درباره هارون یشایایی، پاکدل درباره بهروز غریبپور، و سعید باباوند درباره قباد شیوا به سخنرانی پرداختند.
یشایایی نیز در ادامه این نشست از خاطرات دوران جوانی و آشناییاش با فعالیتهای سیاسی گفت و اینکه چگونه از جامعه کوچک کلیمیهای تهران به جامعه بزرگ ملت ایران رسیده است.
بهروز غریب پور نیز در پایان از پیشینه کاری و حرفهای خودش و مصائب و مشکلاتاش در حوزه تئاتر و مدیریت فرهنگی گفت. در انتهای مراسم مهمانان کتابهای رونماییشده را برای علاقهمندان امضا کردند.
نظر شما